De Jury.

Tanja Jess

Tanja Jess

OVER TANJA JESS

Tanja Jess is actrice en presentatrice. Naast het acteren is zij ook gaan schrijven. Zo schrijft zij al ruim 12 jaar columns en opiniestukken voor bladen zoals Kek Mama, Flair en 100%NL Magazine en schreef zij samen met Anousha Nzume het boek 'De Mama Match' met als doel moeders te inspireren efficiënt samen te gaan werken i.p.v. elkaar te beconcurreren. Tanja is zich steeds vaker maatschappelijk gaan inzetten en uitspreken. In 2014 was zij één van de initiatiefnemers van de 'Zwarte Piet Make Over'-actie. Inmiddels is zij uitgeroepen tot één van de diversiteitambassadeurs van Almere (haar woonplaats), spreekt zij op evenementen, maakt regionaal programma's en live talkshows over diversiteit in de breedste zin van het woord. 

Momenteel maakt zij de podcast 'Kaarten Op Tafel' waarin zij middels intieme gesprekken over persoonlijke onderwerpen, bekende vrouwen met verschillende achtergronden en uit verschillende generaties met elkaar wil verbinden en taboes wil doorbreken.

Ze was ruim 10 jaar ambassadeur en mede ontwikkelaar van de stichting Dream 4 Kids. Ook was zij 5 jaar ambassadeur voor Cordaid Memisa. Voor deze stichting reisde zij twee keer naar ontwikkelingsgebieden (in Oeganda en Kameroen) om daar o.a. opnames te maken voor het tv programma 'Ik word moeder' wat ze presenteerde. Hiermee werd aandacht gevraagd voor de bestrijding van de hoge moedersterfte bij bevallingen in die gebieden. Tegenwoordig is zij ambassadeur van de Hartstichting (m.b.t. het vrouwenhart en de rookvrije generatie) en van de NVVN voor de SDG's 3: goede gezondheid en welzijn, 5: gendergelijkheid en 10: ongelijkheid verminderen.   

WAAROM TANJA JURYLID IS

Al 5 jaar zit zij inmiddels in het jurypanel van VOOR. Tanja: Het is een grote eer maar ook een immense verantwoordelijkheid om te mogen beslissen over dit soort bedragen en al die prachtige projecten. Ik ben me ervan bewust dat hier mensen met heel hun hart en ziel keihard werken om een verschil te maken. Dan te moeten beslissen wie wel of niet de donatie 'verdient' is bijna onmogelijk. Toch is het ons tot nu toe steeds gelukt, zij het vaak met pijn in het hart. Tegelijkertijd is de inzet en voelbare energie van zo'n grote groep mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen enorm inspirerend en besmettelijk. Alleen al daarom is deelname aan de VOORbeeld-verkiezing ieder jaar weer een zeer dankbare klus. 

Terug

  210211010016simone_jury.jpg

  Simone Filippini

  OVER SIMONE FILIPPINI Simon... Lees meer
  210402070545anoesja.jpg

  Anoesjka Imambaks

  OVER ANOESJKA IMAMBAKS Anoe... Lees meer
  210402104938unnamed.jpg

  Marianne Thieme

  OVER MARIANNE THIEME Mr. dr... Lees meer
  210514013639jan_rotmans.jpg

  Jan Rotmans

  OVER JAN ROTMANS Prof.dr.ir... Lees meer