Een VOORbeeld laten zien van maatschappelijke vernieuwing.

Wij zijn VOOR.

Over VOORbeeld

Stand per: 29 December 2021
€ 
2
4
5
.
0
0
0
,
0
0

'VOOR een gezonde samenleving' gekozen als thema VOORbeeld-verkiezing 2022

VOOR geeft 10% van haar omzet aan projecten waar de wereld mooier van wordt. Dat maken we mogelijk met ons totale netwerk. In de teller hierboven zie je altijd de actuele stand (hoeveel geld beschikbaar is) voor de eerstvolgende VOORbeeld-verkiezing.  Eens in de twee jaar organiseren we de VOORbeeld-verkiezing. 

Wat voor soort projecten maken kans om een geldprijs te winnen?

We zijn op zoek naar initiatieven die inspireren. VOORbeelden van maatschappelijke vernieuwing, van lef, van positief denken en van gewoon doen. Het project moet wel passen binnen het thema. Dat stellen we vast samen met ons netwerk van opdrachtgevers en zelfstandig professionals (ZPers). Voor 2022 is het thema 'VOOR een gezonde samenleving'. 

Wie mag een project inzenden?

Elke organisatie in Nederland die een projectidee heeft dat past binnen het thema mag dat indienen. Onze opdrachtgevers en ZPers die via VOOR bemiddeld werden, zijn altijd van harte welkom om een project in te dienen. Zij krijgen een uitnodiging om zelf een project in te zenden of een project voor te dragen. 

Wie organiseert de VOORbeeld-verkiezing en waarom?

VOOR is een werving en selectie formule voor managers, staf, directie, bestuurders en toezichthouders, voor interimopdrachten en voor vaste vacatures. Met onze aanpak van werving en selectie ondersteunen we organisaties en kandidaten die van betekenis willen zijn voor de samenleving. Door 10% van onze omzet te doneren, geeft VOOR vorm aan haar kernwaarde 'delen'. Bovendien willen wij met de VOORbeeld-verkiezing een inspirerend platform bieden aan mooie maatschappelijke initiatieven. 

Stichting VOOR

De stichting VOOR doneert het bedrag aan de winnaars (minus maximaal 20% voor de organisatiekosten van de VOORbeeld-verkiezing). Na een openbare stemronde op LinkedIn en Facebook bepaalt de onafhankelijke jury van de stichting VOOR tijdens de Feestelijke Finale wie er wint.

De belangrijkste mijlpalen van de VOORbeeld-verkiezing 2022

  1. THEMA KIEZEN  |  in december 2021 hebben de opdrachtgevers en ZPers waarmee VOOR heeft samengewerkt in 2020 en 2021 gekozen voor 'VOOR een gezonde samenleving' als thema van de VOORbeeld-verkiezing 2022
  2. INZENDEN PROJECTEN  |  21 maart tot en met 28 mei 2022 .
  3. OPENBARE STEMRONDE  |  1 t/m 14 juni 2022  |  Inzenders proberen zoveel mogelijk stemmen te werven voor hun project. Iedereen met een LinkedIn- en/of Facebookprofiel kan gedurende twee weken stemmen op zijn favoriete project(en).
  4. NOMINEREN  |  juli 2022  |  Na de openbare stemronde kiest de de jury uit de 15 projecten met de meeste stemmen maximaal zes genomineerden.
  5. FEESTELIJKE FINALE  |  oktober 2022  |  De genomineerden presenteren hun project en beantwoorden de vragen die ze van de jury hebben meegekregen. Aan het einde van de avond bepaalt de jury welk project het projectbudget wint (max €100.000). Alle genomineerde projecten ontvangen minimaal €10.000

 

Als je mee wilt doen of meer wilt weten kun je een mail zenden aan info@voor.nl of contact opnemen met een van de VOORpartners.

Op deze pagina kun je komende maanden alle actuele berichten en inzendingen volgen als het gaat om  de VOORbeeld-verkiezing 2022.