Een VOORbeeld laten zien van maatschappelijke vernieuwing,

wij zijn VOOR.

Over VOORbeeld

Stand per: 31 December 2023
€ 
4
0
3
.
1
3
8
,
0
0

Onze ambitie is impact maken, een bijdrage leveren aan een mooiere wereld en 'zaken doen en goed doen' combineren. Dat doen we door 10% van volledige omzet te doneren aan projecten in de VOORbeeld-verkiezing. Bovendien willen wij met de VOORbeeld-verkiezing een inspirerend platform bieden aan mooie maatschappelijke initiatieven. Dat maken we mogelijk met ons totale netwerk. In de teller hierboven zie welk bedrag beschikbaar is voor de eerstvolgende VOORbeeld-verkiezing.  

Thema VOORbeeld-verkiezing  2024: VOOR een groene samenleving
We zijn op zoek naar inspirerende groene projecten. Een groene samenleving is van levensbelang voor mens en dier. Uit onderzoek blijkt dat mensen in een groene leefomgeving gelukkiger en gezonder zijn. Met het thema groene samenleving willen we bijdragen aan een groene, regeneratieve en klimaatneutrale economie die een positieve impact heeft op mens, dier en omgeving. Kortom, we zijn op zoek naar projecten die een positieve, groene impact hebben op de samenleving en op mensen en organisaties.  Projecten die met een eenmalige donatie van VOOR blijvend impact kunnen maken en daarbij in staat zijn om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Initiatieven die inspireren, VOORbeelden van maatschappelijke vernieuwing, van lef, van positief denken en van gewoon doen. Vanaf 18 maart kun je een project indienen via onderstaande button. Deelnemende projecten vind je hier op onze site.

                                                           

Wat voor soort projecten maken kans om een geldprijs te winnen?
We zijn op zoek naar initiatieven die inspireren. Het project moet  passen binnen het thema: VOOR een groene samenleving. Denk bijvoorbeeld aan projecten waar afval wordt verminderd of verwerkt tot nieuwe producten of een moestuin in de wijk waar alle buren gezamenlijk groenten telen of een ondernemer met een prototype van een slim groen apparaat of een nieuw vegan eethuis of een bewustwordingscampagne voor groen leven etc etc etc . VOORbeelden van maatschappelijke en groene vernieuwing, van lef, van positief denken en van gewoon doen.

Wie mag een project inzenden?
Elke organisatie (of initiatiefnemer) in Nederland die een projectidee heeft dat past binnen 'een groene samenleving'  mag meedoen. Je kunt je project indienen op de website van VOOR tussen 18 maart en 31 mei. Je kunt per project maximaal €125.000,- winnen. In totaal is €403.138,- beschikbaar. Meedoen is bij VOOR bewust laagdrempelig en regelarm zodat ook kleinere projecten zonder staf en overhead mee kunnen doen. De opdrachtgevers en ZPers van VOOR zijn altijd meer dan van harte welkom  om mee te doen. Zij krijgen een uitnodiging om zelf een project in te zenden of een project voor te dragen. Op deze pagina kan je lezen welke achttien projecten in de afgelopen acht edities geld van VOOR ontvangen hebben om impact te maken. Alle deelnemers uit voorgaande edities van de VOORbeeld-verkiezing geven aan dat het proces van deelname en stemmen verzamelen voor jouw project (bijna) net zo leuk is als winnen en veel positieve energie geeft.                                                         

Wie organiseert de VOORbeeld-verkiezing en waarom?
VOOR is een werving en selectie formule voor managers, staf, directie, bestuurders en toezichthouders, voor interim opdrachten en voor vaste vacatures. Met onze aanpak van werving en selectie ondersteunen we organisaties en kandidaten die van betekenis willen zijn voor de samenleving. Door 10% van onze omzet te doneren, geeft VOOR vorm aan haar kernwaarde 'delen'. Bovendien willen wij met de VOORbeeld-verkiezing een inspirerend platform bieden aan mooie maatschappelijke initiatieven. 

De stichting VOOR doneert het bedrag aan de winnaars (minus maximaal 20% voor de organisatiekosten van de VOORbeeld-verkiezing). Na een openbare stemronde  bepaalt de onafhankelijke jury welke 5 projecten genomineerd zijn uit de 15 projecten met de meeste stemmen. Tijdens de Feestelijke Finale bepaalt de jury welk project welk bedrag ontvangt.

De belangrijkste mijlpalen van de VOORbeeld-verkiezing 2024

  1. INZENDEN PROJECTEN  |  18 maart t/m 31 mei 2024.
  2. OPENBARE STEMRONDE  | 3 t/m 17 juni 2024  |  Inzenders proberen zoveel mogelijk stemmen te werven voor hun project. 
  3. NOMINEREN  |  juli 2024  |  Na de openbare stemronde kiest de jury in juli 5 genomineerde projecten uit de 15 projecten met de meeste stemmen.
  4. FEESTELIJKE FINALE  |  17 oktober 2024  |  De genomineerde projecten presenteren hun project en beantwoorden de vragen die ze van de jury hebben meegekregen. Aan het einde van de avond bepaalt de jury welk project met een mooi geldbedrag naar huis gaat.

Heb je ideeën of zelfs een (project)plan? Doe dan mee aan de VOORbeeld-verkiezing 2024.  Of attendeer mensen en organisaties in jouw omgeving op de VOORbeeld-verkiezing zodat zij mee kunnen doen. Je kan ook een (video)belafspraak maken voor meer informatie met Jan Willem ten Hagen (janwillem@voor.nl)

Op deze pagina kun je komende maanden alle deelnemende groene projecten volgen van VOORbeeld-verkiezing 2024.