De Jury.

Anoesjka Imambaks

Anoesjka Imambaks

OVER ANOESJKA IMAMBAKS

Anoesjka Imambaks is momenteel directeur van Venture Café Rotterdam. Venture Cafe is een non-profitorganisatie en maakt deel uit van het Venture Cafe Global Institute en het Cambridge Innovation Centre (CIC).  Venture Café bouwt en ondersteunt de ‘ innovationcommunity’ om innovatie te versnellen en groei te stimuleren. Door gratis toegankelijke programmering aan te bieden, creëren ze een platform waar ondernemers, studenten, corporates, investeerders, overheidsorganisaties en andere ‘innovators’ elkaar ontmoeten op basis van ‘serendipity’  en impact kunnen creëren.  Elke donderdag organiseren ze de grootste netwerkbijeenkomst van Nederland (300+ bezoekers per week). Venture Cafe ondersteunt het innovatie ecocsysteem in Zuid Holland, door alle innovatiehubs te verbinden, events te organiseren en internationale delegaties te ontvangen om Rotterdam als internationale stad te positioneren.   Venture Café Rotterdam maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van innovators. Venture Cafe is ook gevestigd in Boston, Miami, St. Louis, Philadelphia, Providence, Warschau (Polen), Tokio (Japan) en Sydney (Australië). Voor meer info

Anoesjka heeft Bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en heeft een Master in verandermanagement. Eerder werkte Anoesjka als beleidsadviseur bij het Ministerie van Economische Zaken op het gebied van ondernemerschap, financiën & innovatie. Ze liep voorop bij het creëren van een beter innovatie-ecosysteem in Nederland gericht op onderwijs, startups, corporates en investeerders om een meer ondernemende (internationale) mentaliteit en faciliteiten te creëren en te ontwikkelen om bedrijven te starten en te laten groeien.

Anoesjka is zelf ook ondernemer en oprichter van Maid at Home, een opleidings- en recruitment agency voor professioneel housekeeping personeel. Ook is ze instructor bij de International ButlerAcademy. Tijdens Covid-19 heeft ze Bara Box en Bara Talks opgericht. Een foodconcept van Surinaamse Bara’s (die voor verbinding staan) in combinatie met het maken van podcasts over verhalen van change makers, rolmodellen en positieve verhalen. 

Anoesjka bekleedt diverse bestuursposities zoals lid RvT Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR), RvC Patijnenburg BV , Lid van Raad van Advies Voorgoed Agency en lid bestuur Stichting AVL Mundo.

WAAROM ANOESJKA JURYLID IS:

VOOR is voor mij echt een VOORbeeld hoe een je als bedrijf je impact op de wereld kunt vergroten. Ik vind het krachtig dat VOOR jaarlijks 10% van hun omzet doneert aan andere ambiteuze doeners die de wereld een stukje mooier maken. Het is een bijzondere manier om prachtige maatschappelijke projecten een podium te bieden om zo hun zichtbaarheid te vergroten en nieuwe connecties te faciliteren. Het is een eer om als jurylid betrokken te zijn bij deze verkiezing en mee te mogen belissen. 

Terug

  210127122054tanja_jess_2.jpg

  Tanja Jess

  OVER TANJA JESS Tanja Jess ... Lees meer
  210211010016simone_jury.jpg

  Simone Filippini

  OVER SIMONE FILIPPINI Simon... Lees meer
  210402104938unnamed.jpg

  Marianne Thieme

  OVER MARIANNE THIEME Mr. dr... Lees meer
  210514013639jan_rotmans.jpg

  Jan Rotmans

  OVER JAN ROTMANS Prof.dr.ir... Lees meer