Nieuws.

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

Waar is HVO-Querido VOOR?

Toezicht houden vanuit betrokkenheid en principes – dat is de ambitie van de Raad van Toezicht van HVO-Querido. Deze zorgorganisatie helpt kwetsbare mensen de regie over hun eigen leven terug te krijgen. Wie het (tijdelijk) niet op eigen kracht redt - zoals iemand met een verslaving, iemand die dakloos is,  iemand met een psychosociale kwetsbaarheid of een slachtoffer van mensenhandel - kan bij HVO-Querido terecht voor opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten. Mensen met oog voor hun beperkingen én hun kracht en talenten zo volwaardig mogelijk deel uit laten maken van de samenleving – daar is HVO-Querido VOOR. Zo draagt de organisatie ook bij aan de leefbaarheid van haar werkgebied, de regio in en rond Amsterdam. Er werken zo'n 1100 medewerkers voor 3.500 cliënten. De Raad van Toezicht telt zeven professionals die samen een brede expertise van zorginhoud en van bedrijfsvoering vertegenwoordigen. Zij komen ongeveer 5 maal per jaar bij elkaar, voeren daarnaast overleg met bestuurder en cliënten- en ondernemingsraad en bezoeken geregeld een van de vijftig locaties van de zorgorganisatie. Zo houden ze feeling met de praktijk. Als leidraad gebruikt de Raad van Toezicht bewust de zeven principes van de nieuwe Governancecode Zorg (governancecodezorg.nl). Vanuit hun rol dragen ze bij aan de ontwikkeling van HVO-Querido.

Wat doet VOOR bij HVO Querido?

De organisatie was op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht. Aan VOOR, nieuwkomer in de bemiddeling van toezichthouders, werd de opdracht gegund. VOOR verdiepte zich in de organisatie van HVO-Querido en de ambitie van de Raad van Toezicht. De best passende kandidaat bleek uit onverwachte hoek te komen. Uiteindelijk werd Christien Bronda de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Zij is Directeur Participatie bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor werkte ze bij de gemeente Amsterdam als Directeur Basisinformatie en als Directeur van de Dienst Werk en Inkomen. Eerdere managementfuncties bekleedde zij bij de gemeente Zwolle, Informatie Beheer Groep (nu DUO) en bij de gemeente Groningen. Ze vertelt hoe zij de procedure heeft ervaren: “Na ieder gesprek kreeg ik een uitgebreide terugkoppeling en eerlijke feedback. Het persoonlijke contact vond ik prettig. Met de adviezen die ik kreeg, kon ik mij goed voorbereiden op het vervolg van de procedure.” VOOR hecht veel waarde aan een transparant wervings- en selectieproces en aan heldere onderlinge communicatie tussen opdrachtgever, kandidaat en bemiddelaar.

Ben je ook VOOR?

Ook als het gaat om toezichthouders groeit het netwerk van VOOR. Al onze opdrachtgevers hebben positieve ervaringen met de bemiddelingsformule van VOOR. Omdat ze snel in contact komen met de best passende professional die hun organisatie kan versterken. Voor tijdelijk of voor vast; staf, managers, directie, bestuurders én toezichthouders. Interesse? Stuur ons een mail of neem contact op met een van de partners. Steeds meer mensen zijn VOOR.

 

VOORbeeld-verkiezing 2018   Ook HVO-Querido is (zoals alle opdrachtgevers van VOOR) uitgenodigd om komend jaar mee te doen aan de VOORbeeld-verkiezing 2018. VOOR geeft namelijk elk jaar 10% van de volledige omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt. Ook in 2018 is VOOR op zoek naar een inspirerend VOORbeeld van maatschappelijke vernieuwing, van positief denken en van gewoon doen. In de 2017-editie koos de jury het project van inzender Insula Dei Huize Kohlmann tot VOORbeeld 2017: de stichting Reddingshonden ontving € 40.574,-.

Terug

Archief

17 Januari 2019

Ook Ridder is VOOR

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014