Vernieuwing in de Raad van Toezicht

Wij zijn VOOR

VOOR Toezicht test

Zo kan Toezicht voor je organisatie werken 

As het gaat om de Raad van Toezicht heeft VOOR een uitgesproken visie. Onze missie is om te vernieuwen door diversiteit in het team te brengen. We kijken met zorg naar hoe de toezichthouders elkaar aanvullen qua kennis, netwerk en persoonlijkheid om gezamenlijk van toegevoegde waarde te zijn voor de organisatie. We kijken juist ook naar kandidaten met een achtergrond of uit een werkomgeving die wellicht ongebruikelijk lijkt, maar toezichthouders ‘nieuwe stijl’ staan altijd voor een waardevolle frisse kijk en inbreng. Als betrokken buitenstaanders ondersteunen ze de bestuurder(s), adviseren en brengen de stevigheid mee om te kunnen bijsturen

Tot de kern komen

In gesprekken over versterking van je Raad van Toezicht gaan we direct de diepte in. Welke uitdagingen zijn er in je organisatie, wat is de gewenste rol en samenstelling van de RvT? Gedegen voorbereid gaan we gericht op zoek naar de toezichthouder die het beste past, qua persoonlijkheid, talent, deskundigheid en ambitie. Via VOOR vinden leiders en organisaties elkaar - om samen van betekenis te zijn. We doen ook voor jou alles wat nodig is om de juiste verbinding te leggen.
 

Werving en selectie toezichthouder

  1. Intake met de voorzitter en leden van de Raad van Toezicht/Raad van Commissarissen en bestuurder(s) over uitdagingen en koers van de organisatie en gewenste samenwerking met en binnen de RvT. Bij voorkeur betrekken we ook andere stakeholders om het profiel goed in kaart te brengen, denk aan OR, CR en in sommige situaties externe stakeholders.

  2. Analyse van gewenste diversiteit en complementariteit van het team van toezichthouders.

  3. Wervingsprofiel uitzetten en intensieve search (binnen en buiten ons netwerk).

  4. Uitgebreide eerste interviewronde (videobellen).

  5. Verdiepend selectiegesprek met de beste kandidaten.

  6. Bespreking VOORselectie van geschikte kandidaten met opdrachtgever, keuze voor kandidaten die op selectiegesprek gaan bij opdrachtgever.

  7. Begeleiding selectie- en adviescommissies opdrachtgever.

  8. Referentiecheck.

  9. VOOR werkt voor een vast tarief per opdracht, €10.000 voor een Lid RvT/RvC. €12.500 voor een Voorzitter. 

  10. Garantietermijn van 9 maanden. Zonder voorbehoud.

De VOORformule in het kort

Gestart in 2013. Kantoor en overhead hebben we niet, we kunnen prima zonder. Dat zorgt voor een scherp tarief. Persoonlijke aanpak. Eigenzinnige visie. ‘Tijd voor betekenis’ is leidend in ons werk. Al vele opdrachtgevers hebben goede ervaring met onze aanpak. Daar zijn we trots op. Inmiddels 17 partners. Met ervaring in onder andere zorg, overheid, onderwijs, retail, zakelijke dienstverlening en vakbond. In management, directie, toezicht, project- en programmamanagement, HR, IT, juridische zaken, financiën, bedrijfsvoering en advieswerk. Wat we delen is nieuwsgierigheid, vakmanschap en ondernemerschap om voor jouw organisatie de beste kandidaat de selecteren. Onze ambitie is om samen van betekenis te zijn, voor opdrachtgevers, voor kandidaten, voor de wereld. Ons netwerk groeit iedere dag. Steeds meer mensen zijn VOOR.

We maken graag kennis met jou en je organisatie.

Neem contact op, dan laten wij snel van ons horen.

Klik hier voor onze partners