De Jury.

Omar Munie

Omar Munie (1986) is een jonge en getalenteerde Nederlandse designer. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen heeft hij in middels een bekende naam in de Nederlandse modewereld. Zijn tassen worden door steeds meer mensen gezien als de perfecte combinatie van functionaliteit en design. Veel BN-ers hebben al een exemplaar weten te bemachtigen.

“Ik geloof in je eigen power en dat je alles kunt bereiken als je er maar voor vecht en er heilig in gelooft.” (Omar Munie, interview Pauw & Witteman, 2009)

Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren opde toekomst. Zijn moeder wilde dat hij een accountant zou worden, maar al op een jonge leeftijd ontdekte Omar dat hij liever een creatief vak wilde leren, en met zijn handen wilde werken. Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Nog tijdens zijn opleiding richtte hij al Omar Munie Clothing op. In 2007 won hij de prestigieuze prijs ‘Beste Leerling van het Jaar’ en een jaar later de prijs voor ‘Beste Ondernemer onder de 25’. Na 15 jaar in Nederland te wonen, opent hij zijn eigen winkel: de Omar Munie Flagship Store, waarbij de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb het lint heeft doorgeknipt. Onlangs is deze winkel verhuisd naar het prestigieuze Noordeinde in Den Haag.

Mijn inspiratie is

http://www.youtube.com/watch?v=JCGuidgnHNw

LinkedIn profiel

http://www.linkedin.com/profile/view?id=39670401&locale=en_US&trk=tyah

Terug

  Anousha Nzume

  Actrice Anousha Nzume speelde in tv-producties zoals Vrouwenvleugel, Oppassen, Mijn ..

  Lees meer

  Marith Volp

  Marith Volp (1972) was van 2013 tot maart 2017 ..

  Lees meer

  Joke van Lonkhuijzen - Hoekstra

  Voorzitter van de RvT van de stichting VOOR. ..

  Lees meer

  Tanja Jess

  Actrice Tanja Jess werd bekend bij het grote publiek ..

  Lees meer

  Robbert Huijsman

  Prof.dr. Robbert Huijsman MBA (1962) is parttime hoogleraar Management ..

  Lees meer