Nieuws.

5 November 2018

Ook Els is VOOR

Waar is Els Groen VOOR?

Veiligheid is een rode draad geworden in de loopbaan van zelfstandig professional Els Groen, ook VOOR ZPer. In haar werk als verpleegkundige en daarna als manager in de zorg heeft zij risicovolle situaties meegemaakt, waarover zij nu zegt: ‘Die hadden voorkomen kunnen en moeten worden. Het heeft me geïnspireerd om de zorg veiliger te maken.’ Daarnaast heeft menselijk gedrag haar altijd geïntrigeerd. ‘Ik vind het super interessant waarom mensen doen wat ze doen en hoe je hun gedrag kunt beïnvloeden.’ Zij raakte in gesprek met een programmamanager van de Gasunie, die een groot, op gedrag gericht veiligheidsprogramma aanstuurde. Op dat moment kwamen veiligheid en menselijk gedrag voor haar op een logische manier bij elkaar. Samen hebben zij het bedrijf SafetyMove opgezet om bedrijven en zorg- en overheidsorganisaties te ondersteunen om veilig werken vanzelfsprekend te maken. ‘Een (zorg)organisatie kan de technische veiligheid nog zo goed op orde hebben, er is een management-veiligheid-systeem ingericht, veiligheid staat hoog op de agenda en tóch vindt er een calamiteit plaats. Hoe kan dat? Vaak is het te wijten aan menselijk gedrag’, zegt Els Groen. Ze geeft aan dat regels ook hun beperkingen hebben en menselijk gedrag niet altijd rationeel is. ‘Waarom hebben we een hekel aan regels? Waarom nemen we risico’s ten koste van onszelf (te hard rijden) of de patiënt (medicatie niet laten checken)?’ Onveilig gedrag beïnvloeden door een balans te vinden tussen regelgestuurde veiligheid en mensgerichte veiligheid – daar is Els Groen VOOR.  

Wat doet Els Groen bij VOOR?

Net toen het concept van SafetyMove voor de zorg stevig stond en de eerste opdracht was uitgevoerd, kwam er onverwachte tegenslag. De zakelijke partner van Els Groen kreeg een grote hersenbloeding. ‘Voor mij een reden om tijdelijk een pas op de plaats te maken met SafetyMove’, zegt Els Groen. Zij heeft zich als interim manager bij verschillende bureaus ingeschreven, waaronder VOOR. VOOR nam al snel contact met haar op voor een interim-opdracht. ‘Hoewel het ging om het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, wat nogal ver is van mijn woonplaats in Drenthe, heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Het zou voor twee à drie maanden zijn, de reistijd heb ik maar voor lief genomen’, zegt Els Groen. In eerste instantie was er intensief contact via telefoon en mail met VOORpartner Selma Koegler. ‘Hoewel ik haar niet kende, was er meteen een klik. Selma was duidelijk en doortastend. Op vragen van mijn kant reageerde ze meteen. Dat gaf mij het vertrouwen om met VOOR in zee te gaan. Dat we zo snel konden schakelen, was prettig voor het Catharina Ziekenhuis. Zij hadden snel iemand nodig’, vertelt Els Groen. ‘Binnen een week had ik er een gesprek. Anderhalve week nadat zij de opdracht aan VOOR hadden gegund, begon ik er aan mijn opdracht.’ Zij rolde uiteindelijk van de ene opdracht in de andere, van RVE-manager, projectleider integraal capaciteitsmanagement tot reorganisatie van de patiëntenadministratie. ‘Hoe interessant de interim-opdrachten ook zijn, ik probeer het nu weer een beetje af te bouwen. Ik heb een sterke ambitie om organisaties te helpen met veiligheid en wil SafetyMove weer leven inblazen’, zegt Els Groen. ‘Ideaal is als ik mijn werk voor SafetyMove kan combineren met interim-management. Ik ga dus voor veiligheid en voor VOOR.’

Ben je ook VOOR?

Onze opdrachtgevers hebben positieve ervaringen met de bemiddelingsformule van VOOR. Omdat ze snel in contact komen met de best passende professional die hun organisatie kan versterken. Voor tijdelijk of voor vast; staf, managers, directie, bestuurders en toezichthouders. Het netwerk van VOOR groeit daardoor snel. Interesse? Stuur ons een mail of neem contact op met een van de partners. Steeds meer mensen zijn VOOR.

 

 

Terug

Archief

17 Januari 2019

Ook Ridder is VOOR

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014