Nieuws.

30 April 2018

Ook Ons Tweede Thuis is VOOR

Waar is Ons Tweede Thuis VOOR?

Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een beperking. Sommigen hebben ernstige meervoudige beperkingen en hebben veel zorg nodig. Anderen hebben moeilijk verstaanbaar gedrag. Ook zijn er mensen met lichte verstandelijke beperking die intensieve begeleiding nodig hebben. Het gedachtegoed dat het denken en doen van Ons Tweede Thuis bepaalt is: JIJ&IK. Dat betekent samen werken, met medewerkers, bewoners en hun familie, zorginstanties en gemeenten, aan een goed leven voor kinderen en volwassenen met een beperking. JIJ&IK is een aanpak waarin je oog hebt voor elkaar, voor elkaars mogelijkheden, beperkingen, behoeften, achtergrond en rechten en plichten. Een aanpak waarin JIJ& IK centraal staat– daar is Ons Tweede Thuis VOOR.

Wat doet VOOR bij Ons Tweede Thuis?

Ons Tweede Thuis zocht een manager voor een van hun locaties, woon- en dagcentrum Veldzicht. VOOR ging mee in de aanpak waarin het JIJ&IK-gedachtegoed de rode vormt. Dat betekent onder meer dat bij de sollicitatie ook een lid van de familieraad en een medewerker betrokken waren. ‘Mijn inbreng was redelijk bescheiden, maar het voelde als wel degelijk van belang’, vertelt Hans Switzer, familievertegenwoordiger en betrokken bij de Centrale Familieraad van Ons Tweede Thuis. Ook Veldzicht-medewerker Jamahl de Getrouwe deed mee in de sollicitatiecommissie. ‘Ik vond erg leerzaam. Ieder sollicitatiegesprek was anders, dat had ik eigenlijk niet verwacht’, vertelt hij. Uiteindelijk viel de keuze op kandidaat Niels Groot. ‘Met hem hadden we het direct over ideeën, voorkeuren en toekomstdromen. We hadden het gevoel: we willen nog wel langer doorpraten. Het bevestigde dat Niels de juiste persoon is voor Veldzicht’, vertelt medewerker Jamahl. Familievertegenwoordiger Hans Switzer sluit daarbij aan: ‘Niels heeft brede ervaring en durft nieuwe dingen te proberen. Hij is iemand die niet alleen over cliënten praat maar ook met de cliënten.’ Zelf vertelt Niels Groot over de sollicitatieprocedure: ‘Met Selma Koegler van VOOR had ik een prettig eerste gesprek. Zij had oog voor de wensen van opdrachtgever Ons Tweede Thuis en van mij.’ Hij vond het het essentieel dat een familielid van een bewoner in de sollicitatiecommissie zit. ‘Ouders zijn een belangrijke spil op onze locatie’, zegt hij. Veldzicht noemt hij een geweldige plek om te werken. ‘De locatie is uniek vanwege de bewoners én vanwege de ligging in een natuurgebied.’ Niels Groot is inmiddels enthousiast aan de slag bij Veldzicht. Dankzij hem heeft VOOR de vacature bij Ons Tweede Thuis succesvol kunnen invullen.

Ben je ook VOOR?

Al onze opdrachtgevers hebben positieve ervaringen met de bemiddelingsformule van VOOR. Omdat ze snel in contact komen met de best passende professional die hun organisatie kan versterken. Voor tijdelijk of voor vast; staf, managers, directie, bestuurders en toezichthouders. Het netwerk van VOOR groeit daardoor snel. Interesse? Stuur ons een mail of neem contact op met een van de partners. Steeds meer mensen zijn VOOR.

Terug

Archief

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014