Nieuws.

23 Juni 2017

Stichting Reddingshonden wint VOORbeeld-verkiezing 2017

 

Op 22 juni is het project ‘Help ons beter helpen’ gekozen tot het VOORbeeld van 2017. Met dit project van de stichting Reddingshonden (RHWW) deed onze opdrachtgever Insula Dei Huize Kohlmann mee aan de VOORbeeld-verkiezing, een landelijke competitie voor maatschappelijke projecten. De stichting Reddingshonden ontvangt € 40.574,- van VOOR. De juryleden (Tanja Jess, Anousha Nzume, Marith Volp, Omar Munie, en Robbert Huijsman) kozen voor deze stichting vanwege hun bijzondere inzet bij vermissingen en calamiteiten. Zij maakten dit gisteravond bekend tijdens de feestelijke finale van de VOORbeeld-verkiezing. “De andere projecten zijn ook prachtig, het was een close finish, maar het winnende project heeft naar ons idee het geld het meest urgent nodig”, aldus de jury.

Feestelijke finale

De feestelijke finale vond plaats bij Beach Club Down Under in Nieuwegein. Zo'n 80 relaties waren aanwezig bij deze bijzondere avond. Hier presenteerde Ellen van Schaik namens stichting Wheels for Health, de winnaar van de VOORbeeld-verkiezing 2016, welke mooie stappen zij hebben kunnen maken. Ook vertelde jurylid Omar Munie over zijn initiatief om diversiteit te omarmen, zijn actie met de Omarm-band ten bate van vluchtelingen. De drie genomineerden presenteerden hun project in een pitch van tien minuten. Naast de winnaar waren dat Deventer Ziekenhuis en GGD Brabant-Zuidoost. Zij waren als genomineerden overgebleven na de openbare stemronde (via social media), waarin 24 projecten van opdrachtgevers en zelfstandig professionals meedongen naar het bedrag van € 40.574,-.

Toelichting jury

De presentatie van de avond was in handen van actrice Julika Marijn, die zorgvuldig toezag op een eerlijk verloop. Nadat de juryleden hun vragen hadden gesteld aan de genomineerden, trokken zij zich terug voor juryberaad. Na een zorgvuldige afweging gemaakt te hebben, kozen zij voor stichting Reddingshonden. "Als zij stoppen met hun werk, is er niemand die het dan overneemt", zei Tanja Jess. Robbert Huijsman vulde aan: "De stichting doet bijzonder goed werk, ook omdat de naasten van iemand die vermist is, iets kunnen afronden. Zij blijven niet met vragen zitten". Een van de redenen waarom de jury koos voor Reddingshonden verwoordde Anousha Nzume: "Deze stichting heeft het geld het meest urgent nodig, zij maken echt direct een stap met de donatie van ruim € 40.000,-". Omar Munie sprak zijn waardering voor het feit "dat deze club volledig op vrijwilligers drijft. In de toelichting op hun keuze sprak Marith Volp namens de jury hun verbazing uit dat het werk van de reddingshonden afhankelijk is van vrijwiligers: "Ze zijn weliswaar zeer betrokken, goed getraind en werken nauw samen met instanties zoals de politie, maar er is geen structurele, profesisonele organisatie voor reddingshonden in Nederland. Wij willen ons graag inzetten met ons netwerk om te kijken of daarin verbetering mogelijk is."

Solide basis

Vertegenwoordigers van de stichting Reddingshonden waren enorm blij met de donatie. "Hier gaan we hele goeie dingen mee doen", was de eerste emotionele reactie. De meegekomen reddingshond was de enige die 'cool' bleef bij de prijsuitreiking. Het geld wordt gebruikt om de inzet van reddingshonden in binnen- en buitenland te waarborgen. Voor zoekoperaties is vaak een snelle inzet gewenst en moet de stichting aanzienlijke kosten voorschieten. Dankzij VOOR heeft de stichting Reddingshonden een solide financiële basis. Ook wordt het geld gebruikt voor herstel van hun bus (die bij een ongeluk zwaar beschadigd was geraakt), operationele kosten en opleiding.

Bekijk het fotoalbum VOORbeeld-verkiezing 2017

Ben je ook VOOR?

De initiatiefnemer van de VOORbeeld-verkiezing is VOOR. Dit is een nieuwe formule voor bemiddeling van professionals voor tijdelijke opdrachten, vast functies en toezichthoudende posities. Het bedrijf geeft jaarlijks 10% van haar omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt. De VOORbeeld-verkiezing werd dit jaar voor de vierde keer gehouden. Wie met VOOR samenwerkte in 2016, als opdrachtgever of als zelfstandig professional, mocht een projectvoorstel indienen voor de editie van 2017. In 2018 is er weer een VOORbeeld-verkiezing. Dan ook meedoen? Steeds meer ambitieuze opdrachtgevers hebben positieve ervaring met de bemiddelingsformule van VOOR. Omdat ze snel in contact komen met de best passende professional die hun organisatie kan versterken. En daarmee groeit ook de basis voor de VOORbeeld-verkiezing. Heb je interesse, stuur ons dan een mail of neem contact op met een van de partners. Steeds meer mensen zijn VOOR.

 

Terug

Archief

17 Januari 2019

Ook Ridder is VOOR

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014