Nieuws.

14 December 2016

Ben je ook VOOR diversiteit?

Ook bij de komende VOORbeeldverkiezing 2017 zal Omar Munie zich weer inzetten voor een goede en eerlijke jurering van de ingezonden projecten. Hij is jurylid van het eerste uur en was er tot nu toe elke keer bij. Daar zijn we trots op. De manier waarop hij creativiteit, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid combineert is inspirerend en bewonderenswaardig.

Dreamfactory, duurzaam atelier

Zijn nieuwste initiatief brengen we graag bij ons netwerk onder de aandacht. En misschien is het wel precies het kerstcadeau waar je naar op zoek bent. Omar introduceert de Omarmband voor Diversiteit. De armband is gemaakt van leer, met aan de buitenkant stof van gebruikte reddingsvesten. Vluchtelingen hebben hiermee Europa levend bereikt. Deze zijn op Lesbos ingezameld door hulporganisatie Movement on the Ground. Aan de binnenzijde van de armband staat de tekst ‘Ik omarm diversiteit’. Het armbandje wordt gemaakt in Omar’s duurzame atelier Dreamfactory in Den Haag waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ondersteun vluchtelingenprojecten

Door deze armband te dragen, maak je zichtbaar dat je diversiteit als een meerwaarde ziet voor onze samenleving. Van elk verkochte armband gaat een geldbedrag naar verschillende vluchtelingenprojecten. Zo gaat een deel van de opbrengst naar stichting The Dutch Tulip, een organisatie die vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met de Nederlandse normen en waarden. Ook het vluchtelingenproject Camp-to-Campus op Lesbos van Movement on the Ground wordt ondersteund.

Dankbaar

De armband is ontworpen door Omar Munie. ”Als voormalige vluchteling weet ik precies hoe het is om met lege handen aan te komen en om je hele bestaan opnieuw te moeten opbouwen”, vertelt hij bij de introductie van zijn Omarmband. “Nederland heeft mij veel kansen geboden en daar ben ik erg dankbaar voor. Mijn doel nu is dat er zoveel mogelijk mensen, door het dragen van het armbandje, laten zien dat zij staan voor een samenleving waarin we met al onze verschillen in harmonie met elkaar kunnen leven.”

Bestellen?

De armband is voor € 25,- te bestellen op de website van Omar Munie. Ook kun je natuurlijk langs gaan in zijn winkel in Den Haag. Een smaakvol ontwerp, goed gemaakt met een krachtig statement over diversiteit – wij zijn VOOR.

 

Terug

Archief

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014