Nieuws.

20 Maart 2015

Waar steek jij energie in?

Bij de start van het voorjaar doen we een oproep. Laten we een hele dag alleen maar VOOR zijn. Wat is het belang van een positieve basishouding?

Op zoek

Mensen gedijen beter in een positieve omgeving. Het werkt als zonlicht: het is nodig voor groei. Wie mag kiezen, heeft toch liever positieve gedachten dan negatieve gedachten? Het lijkt erop dat een groeiend aantal mensen op zoek gaat naar positiviteit. Kijk naar bijvoorbeeld een platform als voorpositiviteit.nl, dat een massaal aantal volgers heeft. En op 4 februari verscheen op nu.nl het volgende bericht: “Eenderde van de Nederlanders zet het nieuws op radio of tv regelmatig uit omdat de berichtgeving te negatief is. De helft van de Nederlandse bevolking zegt wel eens neerslachtig te worden van het nieuws. Dat blijkt uit een opinieonderzoek naarnieuwsbeleving van TNS NIPO.”

Aanmoedigen 

Positieve aandacht (belonen) werkt beter dan negatieve aandacht (straffen), zo vertellen de handboeken over opvoeden – voor ouders en professionals. Juist met positieve aandacht benadruk je het goede. Ook medewerkers in een organisatie zijn erbij gebaat. In Persoonlijke Ontwikkel Gesprekken blijkt de nadruk vaak te liggen op ‘wat er niet goed gaat'. Daardoor raakt ondergesneeuwd wat wel goed gaat en wat de kracht en kwaliteit van iemand is. Zijn we bang om te snel tevreden te zijn – en zo de ambitie en scherpte eruit te complimenteren? Of is het mogelijk om juist op een positieve manier mensen aan te moedigen het beste uit zichzelf te halen?

Basishouding

Stop de ‘zoek-de-fouten-mentaliteit’ in vergaderingen. Stop met praten over wat er allemaal niet goed is. Vraag de bezwaarmakers, cynici en tegenstemmers: Waar ben je dan VOOR? Pure winst als ze met goede ideeën komen – of ze zijn stil (en kunnen in alle rust nadenken over waar zij dan VOOR zijn). Zo is een aardige efficiencyslag te maken. Want waar willen we onze tijd en energie in steken? Waarmee komen we echt vooruit? Inderdaad, met mensen die VOOR zijn. Daarom wil VOOR op een positieve manier uitdagen en vragen: ‘Waar ben jij dan VOOR?’ Hoe je ergens ook over denkt, wat voor idee of mening je ook hebt, probeer het met een positieve basishouding te brengen. VOOR nodigt iedereen uit op 23 maart, de eerste werkdag van de lente, de hele dag alleen maar VOOR te zijn.

Dit is een initiatief van VOOR. VOOR wil een positieve beweging in de maatschappij op gang brengen. Als bedrijf doen we dat door bemiddeling van professionals (voor tijdelijke opdrachten en vaste functies) die iets willen betekenen voor een opdrachtgever en voor de maatschappij als geheel. Met ons hele netwerk geven we elk jaar 10% van onze omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt.

 Lees ook de column 'Voor de vooruitgang' in deze serie.

Terug

Archief

17 Januari 2019

Ook Ridder is VOOR

26 November 2018

Ook Sutfene is VOOR

5 November 2018

Ook Els is VOOR

VOOR opdracht
2 November 2018

VOOR is FD Gazelle!

1 Oktober 2018

Ook Barry is VOOR

9 Juli 2018

Ook Edo is VOOR

4 Juni 2018

Ook HOOG is VOOR

5 Maart 2018

Ook Assist is VOOR

VOORbeeld
6 December 2017

Zoekactie naar geld geslaagd

VOOR opdracht
7 November 2017

VOORbeeldig leiderschap – wij zijn VOOR

VOOR opdracht
6 November 2017

Ook Reinaerde is VOOR

VOOR opdracht
2 Oktober 2017

Ook Aliantus Oud Seyst is VOOR

4 September 2017

Ook HVO-Querido is VOOR

6 Februari 2017

Ook Middin is VOOR

18 December 2016

Ook Treant is VOOR

28 November 2016

Ook Stimenz is VOOR

7 Augustus 2016

Ook Tragel is VOOR

13 Juni 2016

Ook Boekoe is VOOR

21 Maart 2016

VOORjaar!

23 Maart 2015

Waar ben jij VOOR?

22 Maart 2015

VOOR de vooruitgang

5 Januari 2014

VOORgroet 2014